No więc dzisiaj założyłem sobie płytę pod silnikiem. Taką metalową, solidną w miejsce tego seryjnego badziewia z ABS'u :szeroki_usmiech
Montaż odbył się w Carsedzie w Mińsku... Padło na Carsed ponieważ zaproponowali najkorzystniejszą cenę, niższą od cen warszawskich ASO o 500zł :shock:
Odnosnie montażu to Carsed dostaje za fachowość a za uprzejmość k
Najpierw odbębniłem kilka godzin w sobotę (od 7mej rano :evil: :x ) kiedy to okazało się, że niezbędne narzędzia wywędrowały do Carsedu w innym mieście :? no żenada :|
Umówilismy się na dzisiaj, montaż miał trwać godzinę a trwał prawie 4
Przez to zawaliłem cholernie ważną sprawę, którą miałem do załatwienia o 13 :evil:
W ramach zadośćuczynienia otrzymaliśmy (konkretnie Dusia, bo ja stałem mechanikowi nad głową :evil: ) srebrną kartę stałego klienta uprawniającą do 5% rabatu na części i robociznę oraz zastosowano ten rabat już do montażu płyty. W sumie dało to różnicę ponad 600zł na korzyść Carsedu w porównaniu z ASO w Warszawie :shock:
Niestety... jedna z tulejek jest do poprawki (mają zamówić i mnie zaprosić na poprawkę) bo się uparłem, że skoro ma być na wcisk i nawet nie drgnąć to tak ma być i sobie nie zyczę, żeby jedna była niedokładnie wciśnięta, a co :diabelski_usmiech
No i nie umyli, ale tu są usprawiedliwieni, bo im prawie kluczyki wyrwałem, licząc na to, że jednak zdążę do Wawy na czas
Generalnie to nie wiem czy mam ich polecić, czy bezpieczniej będzie tam nie jeździć :lol: :wink:
Uprzejmość na najwyzszym poziomie, co do fachowości, to może mieli pecha :szeroki_usmiech
[EDIT]
Fotki na samochodzie nie mam, mam tylko poglądowe "spod ściany" :wink: Ciężkie to jak cholera :shock:
BTW
Teraz dopiero słychać przytarcia o różne garby :shock: Do tej pory plastiku nie było tak słychać, ale jak go dzisiaj obejrzałem, to nosi ślady spotkań z polskimi drogami :? Płyta jest 1-2 centymetry niżej i dopiero jest koncert... ale teraz już mnie to w zasadzie nie rusza k
Najpierw nawaliłeś kilogramy asfaltu w drzwi, teraz ładujesz jeszcze jakiś złom pod silnik - jak tak dalej pójdzie to Markowi w WinOlsie zabraknie dawki paliwa żeby zrekompensować spadek osiągów :szeroki_usmiech
A tak na marginesie to ile kosztuje taka płyta z montażem w Siedlcach (o_ile_to_nie_tajemnica :wink: ) ?
Oki thx
ps. Jak myslisz ile ona wazy ? kiedys gostek z ASO mi gadal ze 15kg :shock: ale to oni potrafia czasmi takie glupoty gadac ze nie wiem czy mu wierzc :wink:
Oki thx
ps. Jak myslisz ile ona wazy ? kiedys gostek z ASO mi gadal ze 15kg :shock: ale to oni potrafia czasmi takie glupoty gadac ze nie wiem czy mu wierzc :wink:
spokojnie może tyle ważyć... jak mechanior w sobotę się za nią złapał tak od niechcenia to go przygięło... dzisiaj jak ją podnosiłem, to przyznaję, że z 10 - 15kg to spokojnie może ważyć :idea:
Najpierw nawaliłeś kilogramy asfaltu w drzwi, teraz ładujesz jeszcze jakiś złom pod silnik - jak tak dalej pójdzie to Markowi w WinOlsie zabraknie dawki paliwa żeby zrekompensować spadek osiągów :szeroki_usmiech
da radę :wpysk:
Maicroft :!: Ikona się źle wstawia :szeroki_usmiech - Juz jest dobrze dwa usmiechy gryzly sie ze soba
Zamieszczone przez Piotrus
A tak na marginesie to ile kosztuje taka płyta z montażem w Siedlcach (o_ile_to_nie_tajemnica :wink: ) ?
wyjściowo zaśpiewali 1100 z montażem podczas gdy Wimary i inne Sinclany mówiły o 1400 - 1500 płyta z dodatkami + montaż :shock:
Uuu, zamiast tego żelastwa trzeba było kupić 2 Bilstein'y w Zerkopolu na przód i miska też została by dziewicą a dodatkowo mógłbyś sobie pofolgować w zakrętach :wink: :twisted:
Uuu, zamiast tego żelastwa trzeba było kupić 2 Bilstein'y w Zerkopolu na przód i miska też została by dziewicą a dodatkowo mógłbyś sobie pofolgować w zakrętach :wink: :twisted:
:diabelski_usmiech Wszystko przed Wami, to juz kwestia kilku dni. W sumie w mojej okolicy juz snieg widac. A na Szyndzielni taka gorka w Bielsku juz w jakis dzien snieg lezal.
:diabelski_usmiech Wszystko przed Wami, to juz kwestia kilku dni. W sumie w mojej okolicy juz snieg widac. A na Szyndzielni taka gorka w Bielsku juz w jakis dzien snieg lezal.
Komentarz